Llibres recomanats

Llista de llibres

S’ha confeccionat una llista amb llibres que s’han trobat interessants:

 • La història más bella del món (els secrets dels nostres orígens) de Hubert Reeves, Joël de Rosnay, Yves Coppens i Dominique Simonnet. Edicions 62.
 • Viure (Un cant a la vida) de Jordi Llimona. Edicions 62.
 • Els vells camins de Miquel Martí i Pol.
 • Bitllet d’anada i tornada. Gemma Lienas. Editorial Empúries.
  Anorèxia i bulímia són dues paraules que a la Marta i als seus pares no els resulten gaire habituals… Premi L’Odissea 1998, és un testimoni impressionant d’una malaltia dramàtica i poc coneguda. És un llibre molt recomanable per a adolescents i per a pares i mares. A partir d’un plantejament molt senzill i quotidià dóna una visió molt humana i real i al mateix temps impactant d’una realitat molt propera i que cal no oblidar.
 • El príncep de la boira. Zarlos Ruiz Zafón. Editorial Edebé.
  Carlos Ruiz Zafón va guanyar el premi EDEBÉ de l’any 1993 de Literatura Juvenil amb la seva primera novel.la després de fugar-se, tal com ell diu, del món de la publicitat. És una novel.la de lectura molt recomanada per a lectors a partir dels 11-12 anys, i per a més grans, molt misteriosa i capaç d’enganxar-te des de la primera fins l’última pàgina… La nova llar dels Carver està envoltada de misteri… El Príncep de la Boira és capaç de concedir qualsevol desig a una persona… a un preu ben alt.
 • El reino del Dragon de oro d’Isabel Allende. Ed. Montena. Serie Infinita.
  Una lectura molt recomanable per als lectors a partir d’ 11 anys fins als 99. Isabel Allende torna a escriure per a públic jove amb una novela on es barreja I’aventura, la magia, l’humor i la natura. Es tracta d’una segona part de la trilogia que es va iniciar amb la “Ciudad de las bestias”, on denuncia un altre cop la cobdícia de l’home, al mateix temps que ens convida a viure una doble aventura combinant les peripècies dels protagonistes amb una nova forma d’entendre la vida. Donat que es tracta d’una escriptora hispanoamericana recomanem la lectura en castellà.
 • Col.lecció la Penya dels tigres. Ed. Cruílla.
  Per als qui no conegueu encara a la Virgi, en Pau i en Lluc, ja cal que us espabileu perque són els detectius més interessants amb qui us podeu trabar. En tots els llibres hi trobareu compartiments secrets, targetes decodificadores i moltes coses més.
  Recomanem el manual de detectius on s’expliquen els millors trucs de la Penya deis Tigres: Identificar rastres, fabricar amagatalls, escriure missatges en codi, detectar pistes falses, decodificadors…
  Si tens más de 8 anys…Afexeix-te a la Penya deis Tigres!
 • Col.lecció Gran Angular. Misteri. Editorial Cruilla.
  Remarquem aquesta col.lecció adreçada a lectors a partir dels 11-12 fins als 99 anys forga interessant. Presenta un ventall molt ampli de llibres d’intriga i misteri i d’autors molt variats (Andreu Martín, J.B. Livingstone, Birgit Rbisch, Montserrat Beltran, Jean-Frangois Monard, Joan Manel Gisbert,…). Són lIibres de lectura amena, no gaire voluminosos i molt recomanables per als lectors que comencen a interessar-se per histories detectivesques i de misteri més serioses.
 • Col.lecció Maraña 6 historias….. Ed. Panini España S.A.
  ..de Egipto La noche del sacrilegio
  ..de detectives El desaparecido del pont neuf
  ..de futbol Venganza en directo
  ..de piratas Un hueso en el rostbif
  Curiosa col.lecció de quatre llibres que al voltant d’un mateix tema explica sis històries curtes d’autors diferents força variades. Cadascuna d’elles fa ús d’un gènere diferent: Humor, Cor, Intriga, Detectius, Terror i Ciència Ficció. La trobareu només en castellà recomanable a apartir dels 9 anys.
 • Noche de tormenta. Michele Lemieux. Lóguez Ediciones.
  És un llibre sobre les reflexions que es fa una nena, una nit de tempesta, sobre ella mateixa, sobre el món i el més enllà. Les preguntes són molt directes i profundes i cal que els pares se’l llegeixin abans per estar preparats. Les il.lustracions són precioses i molt fines, i ajuden a completar la pregunta de la protagonista. Entre 9 i 15 anys.
 • Perquè la mar fa onades? Les preguntes essencials de la Zoe.Beascoa.
  La Zoe té una curiositat sense límits, tot ho pregunta: “Pue què els núvols corren pel cel? Per què els peixos viuen a l’aigua… I en Ton, el seu germà gran, s’empesca cada resposta! En Ton té molta imaginació. Sort que sempre hi ha algú de la família que pot dedicar un minut a donar-li la resposta correcta. De 3 a 6 anys.
 • Nuevas recetas para bebés y niños pequeños. Annabel Karmel. Emecé Editores.
  Es un llibre molt complet, està molt ben il.lustrat, ple d’idees i dóna nocions bàsiques de dietètica. En fi, una delícia.
 • Món meravellos. El color. Editorial Cruïlla.
  El groc del sol, el blau del mar, el verd del bosc, el vermell del vespre. Tots els colors de la vida il.lustrats per Pierre-Marie Valat i Syluzine Pérols. Fulls transparents per veure l’interior de les coses i entendre-les millor. Les preguntes són molt directes i profundes i cal que els pares se’l llegeixin abans per estar preparats. Entre 3 i 6 anys.

Per pares amb fills adolescents:

 • Els nostres fills i el seus problemes. Dr. Paulino CASTELLS. Ed. COLUMNA
 • Modelos de familia. Giorgio NARDONE. Ed. HERDER
 • ¡Socorro! Tengo un hijo adolescente. R.T. BAYARD. Ed. TEMAS DE HOY
 • Padres permisivos hijos tiranos. Aldo NAOURI. Ed. B