Escola de pares

Children's group

La nostra escola de pares

Què és?

És un espai de treball i reflexió per a la formació dels pares en aquells temes (psicològics, educatius, socials…) que influeixen el l’educació dels fills.

Perquè una Escola de Pares?

Ser pares possiblement és una de les tasques més importants que realitzarem durant tota la nostra vida. La responsabilitat última de l’educació dels fills ens pertany i la nostra manera de ser i fer serà decisiva en el forma de ser i actuar dels nostres fills i filles. Quant més persona siguem nosaltres més persona seran ells. Per a assolir aquest objectius i recolzar la tasca educativa dels pares l’AFA va crear l’Escola de Pares, un espai de formació, informació i assessorament.

Com ho fem?

Mitjançant xerrades col·loqui amb especialistes en diferents temes sobre educació, psicologia i evolució dels fills/es (des de l’etapa infantil fins a l’etapa adolescent), així com d’altres temes d’actualitat.

Ens permet no trobar-nos sols amb els nostres conflictes i dubtes, i ens ajuda a reflexionar.

Quina és la relació entre l’escola de Pares i el Centre Escolar?

Tots dos estaments formen part de la comunitat escolar i tenen metes comunes: per una banda la qualitat de l’ensenyament, i per altra banda formar persones que sàpiguen enfrontar-se a la societat amb coneixements i valors. Per tant la comunicació i col·laboració són essencials per avançar alhora.

Des d’aquesta perspectiva s’organitzen algunes xerrades de forma conjunta, podent abordar els temes amb objectius comuns i amb diferents perspectives: externes (conferenciant) i internes (Centre Escolar – pares).

Com poden participar els pares de l’Escola IPSE?

De dues maneres:

  • Assistint a les xerrades, que com ja sabeu són gratuïtes i sempre hi esteu convidats.
  • Aportant idees, iniciatives, suggerències i comentaris.

Llista de llibres recomanats

També hem inclòs una pàgina on recomanem una llista de llibres (aquí) per a llegir tant per petits com per grans. Us convidem a tots i totes que ens digueu quin és el vostre llibre preferit i ens expliqueu què és el que més us ha agradat i perquè. Podeu fer-ho deixant la vostra proposta a la bústia de l’AMPA o enviant-nos un correu electrònic.

Pàgines web recomanades

A continuació us oferim una pàgina amb una llista de pàgines web recomanades (aquí). Si coneixeu alguna web interessant envieu-nos la direcció!

Test de visió

També tenim a la vostra disposició un test de visió per si esteu preocupats per la visió dels vostres fills. El podeu trobar aquí.